';

About me

BIOGRAFIE THIRZA ATHALJA
Thirza Athalja (1990) is een soulvolle singer-songwriter die op eigen wijze haar jazz sensitiviteit en liefde voor R&B samenbrengt. Thirza wil haar publiek prikkelen en aanmoedigen om meer zichzelf te zijn. Met haar doorleefde maar lichte stemgeluid zingt zij op nummers als ‘Home’ over thuiskomen bij jezelf en op ‘Treasure’ over wat echt van waarde is in het leven. 
‘Enigma’ is het debuutalbum van Thirza. Zelf zegt Thirza over haar album: ik hou van feelgood albums waar je zowel van wilt dansen als nadenken.Als songwriter heeft Thirza gekozen voor een groovy onderkant in de ritmesectie, denk aan John Mayer & Moonchild, en een jazzfeel in de bovenkant qua harmonie en melodie zoals Esperanza Spalding. “Voor de studio als de live-sound heb ik de band bewust samengesteld met popmusici in de ritmesectie, Jens Wierckx (drums) en Thijs van Zutphen (bass), en jazz musici on top, Prashant Samlal (gitaar) en Hanna Marieke (keys). De strings brengen diepte aan als een basislaag van klankkleur op een schilderij.
In haar teksten op haar debuutalbum ‘Enigma’ maakt Thirza de ups en downs van het dagelijks leven bespreekbaar. Hierdoor wil ze luisteraars op een hoopvolle manier naar de wereld laten kijken. Op een persoonlijke manier neemt ze jou mee op een herkenbare reis langs keuzes, groei, het vinden van rust en jezelf. Hierbij grijpt ze naar verhalen over gemaakte reizen, cross-culturele ontmoetingen, de natuur en de liefde.
Live daagt Thirza haar bandleden uit om avontuurlijk te musiceren. In de studio zijn de liedjes gearrangeerd maar op het podium wil Thirza spontaniteit en interactie, “als een conversatie waarin de musici iets kunnen zeggen wat ik niet verwacht had.” Op het podium ademt Thirza een rust uit, is ze kleurrijk en expressief, waarin ze invloeden uit haar reizen vermengt. Dit doet zij met haar kwintet dat zij voor sommige nummers aanvult met backing vocals en een strijkkwartet.
Thirza studeerde in 2018 af voor haar bachelor zang Jazz & Pop aan de HKU. Ze volgde daar masterclasses van onder andere het Rembrandt Frerichs Trio, Tin Men And The Telephone en Latin-percussionist Gerardo Rosales. Als achtergrondzangeres stond ze met artiesten als Izaline Calister en Shirma Rouse op het podium van TivoliVredenburg en de Verkadefabriek. Daarnaast heeft ze als gastzangeres vele malen met diverse bigbands opgetreden, onder andere op het Loosdrecht JazzFestival en in De Vorstin. Met haar eigen muziek stond Thirza vooral op Utrechtse podia zoals Stathe en Hofman, en landelijk op het Otis X Brebl 2021. Met haar debuutalbum is zij nu klaar voor de grotere podia.
In december komt de eerste single Home uit. Haar volledige album Enigma wordt gereleased in mei 2022 en gevolgd door een landelijke tournee. 
Naast muzikant coacht Thirza  als muziek- en dramadocent dagelijks jongeren om weerbaarder te worden.
EPK
www.thirzaathalja.com | info@thirzaathalja.com 

Contact

Subscribe for Thirza’s newsletter

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
Sluit je aan bij meer dan 3.000 bezoekers die onze nieuwsbrief ontvangen en leer hoe je je blog kunt optimaliseren voor zoekmachines, gratis verkeer kunt vinden en inkomsten kunt genereren met je website.
Wij haten spam. Je e-mailadres wordt niet verkocht of gedeeld met iemand anders.

Contact / Bookings

Thirza Athalja
info@thirzaathalja.com
+ 31 6 488 56 570
UTRECHT

© 2022 by Thirza Athalja