Releaseconcert Debuutalbum ‘Enigma’

mei 7, 2022
8:30 pm
14,50
Releaseconcert Debuutalbum ‘Enigma’
Thirza Athalja

Nieuwe muziek van jazzmusici bij de Release-concerten van UJazz

Op zaterdag 7 mei speelt Thirza Athalja met haar kwintet en presenteert ze haar debuutalbum Enigma. Met haar doorleefde maar lichte stemgeluid zingt zij nummers als ‘Home’ over thuiskomen bij jezelf en ‘Treasure’ over wat echt van waarde is in het leven.

Met haar debuutalbum ‘Enigma’ brengt Thirza Athalja haar jazz sensitiviteit en liefde voor R&B samen. Met een groovy onderkant in de ritmesectie, denk aan John Mayer & Moonchild, en een jazzfeel in de bovenkant qua harmonie en melodie zoals Esperanza Spalding.

In haar teksten maakt Thirza de ups en downs van het dagelijks leven bespreekbaar. Op een persoonlijke manier neemt ze jou mee op een herkenbare reis langs keuzes, groei, het vinden van rust en jezelf. Hierbij grijpt ze naar verhalen over gemaakte reizen, cross-culturele ontmoetingen, de natuur en de liefde.

Op het podium daagt dagen de bandleden elkaar uit om avontuurlijk te musiceren en zoeken ze naar spontaniteit en interactie. Thirza ademt een rust uit, is kleurrijk en expressief.

Thirza behoort tot de nieuwste generatie Nederlandse jazz-vocalisten. Zij studeerde in 2018 met lof af aan het conservatorium van Utrecht:

“Thirza is in staat iets groots te maken. Ze betoont zich een authentiek performer en weet met haar warme persoonlijkheid het publiek aan zich te binden.” – Annemarie Maas

Thirza Athalja – zang
Prashant Samlal – gitaar
Hanna Marieke – piano/keys
Thijs van Zutphen – bas
Jens Wierckx – drums

 

';
© 2022 by Thirza Athalja